Wat moet ik doen?


Indien uw renteswap nog loopt en in aanmerking komt voor een aanbod uit het Herstelkader ontvangt u deze in het tweede kwartaal van 2017 van uw bank.

Laat het aanbod van de bank altijd controleren
Wij controleren het aanbod op fouten en beoordelen voor u of het aanbod in uw situatie een passende oplossing biedt. Stuur het aanbod voor controle op naar info@mkbclaim.nl.
Let op: Wanneer u het aanbod accepteert, tekent u voor finale kwijting en kunt u voor uw renteswap nooit meer extra vergoeding eisen van uw bank.

Is uw renteswap geëindigd vóór 1 april 2011?
De bank neemt dan geen initiatief voor uw compensatie. U moet zelf actie ondernemen voor een compensatievoorstel. Stuur deze brief met bijlagen aangetekend naar uw bank of neem hierover contact met MKB-Claim op via 0800-0250026. 
Let op: Als u geen actie onderneemt vóór 30 september 2017 dan komt u niet meer in aanmerking voor enige compensatie uit hoofde van het herstelkader. 

Biedt het Herstelkader geen goede oplossing?
Voor de klanten waarbij het Herstelkader geen goede oplossing biedt, strijden wij verder. Bent u ontevreden over het aanbod van uw bank? Neem dan contact met ons op of meldt u vrijblijvend aan. Wij beoordelen dan of u bij de rechter aanspraak kunt maken op een hogere vergoeding. Na een positief advies wordt uw zaak door ons in behandeling genomen. Wij stellen de aanbieder aansprakelijk, regelen een schikking of starten een procedure voor u. Hiervoor bent u ons een percentage van 25% over het voor u behaalde resultaat verschuldigd op basis van No cure No pay. Boeken wij geen resultaat dan betaalt u niets.